Барселона победи Селта много трудно с 1:0 в мач от осмия кръг на испанската Ла Лига, състоял се на стадион "Ноу Камп".

Каталунците изиграха солидно първо полувреме, което завърши с крехък аванс заради единствения гол на Педри. Испанецът се възползва от лошо изчистване и вкара отблизо на празна врата.

Галисийци изглеждаха доста плахи и не отправиха нито един удар към вратата на каталунците за първите 45 минути, в които вратарят на Селта Агустин Маркезин беше доста зает и на няколко пъти спасяваше своите.

След почивката се случи нещо и двата отбора размениха ролите си - Селта пресираше здраво и подлагаше на натиск отбраната на Барса, която на два пъти отказа активния Оскар. Роберт Левандовски получи отлична възможност на отсрещната врата, но вратарят на съперника спаси.

Гол на Селта правилно беше отменен заради засада, но това беше сигналната лампа, че играта на домакините изобщо не се получава. И те продължиха да действат стихийно, без да демонстрират натиска от първата част. Трябва все пак да отбележим, че галисийци оставаха без точен удар, тъй като повечето им стрелбби бяха блокирани.

Ансу Фати имаше претенции за игра с ръка в пеналта на противника при една от редките опасни акции за Барса след почивката, но съдийската бригада и VAR замълчаха.

В 84-ата минута Барса изтръпна, потрепери и оцеля. Тер Стеген спаси удара на Яго Аспас, изпуснат от защитата пред него, а след това Майо шутира покрай дясната греда. Тер Стеген се намеси отново в последната минута на редовното време, в която каталунците отново изтръпнаха.

В 94-ата минута гредата спаси Барса! При добавката домакините оцеляха с дружни усилия. В крайна сметка малко след това беше маркирана засада. Не след дълго Перес накара тер Стеген да спасява отново, а интересното е, че през второто полувреме ударите бяха 13:2 в полза на Селта.

Така Барселона събра 22 точки и се върна на върха в таблицата, докато Селта е 11-и с 10 пункта на сметката си.

 

Барселона - Селта 1:0

1:0 Педри - 17'